ŠNek 2024

02.08.2024

I přes absenci finančních cen, které měly v minulých letech nalákat do Nekoře výkonnější hráče, se na turnaji sešlo dost kvalitních hráčů, kteří nám mohli ukázali své umění. Z Nekoře jim byl nejblíže osmý David Beneš. Spokojený se svým výsledkem je jistě i dvanáctý Broněk Špinler!

Ostatní výsledky ZDE:

https://chess-results.com/tnr966305.aspx?lan=5&art=1&turdet=YES

Turnaj se neustále vyvíjí. Poprvé bude započítáván na Fide ELO a LOK ČR.

Turnaj je od začátku pořádán na mezinárodní den šachu. A letos v tento den slavila Mezinárodní šachová federace FIDE sté výročí od založení! Proto se FIDE rozhodla, pokusit se vytvořit světový rekord v počtu odehraných šachových partií za den. Této příležitosti jsme samozřejmě využili a díky Davidu Kameníkovi, který zastal nutnou funkci FIDE rozhodčího, jsme se zapojili a pomohli tak k vytvoření světového rekordu. Za jediný den se odehrálo 7 284 970 partií.

The most games of chess played in 24 hours is 7,284,970 and was achieved by the Fédération Internationale des Échecs (FIDE) in Biel, Switzerland, on 20 July 2024

Turnaje se zúčastnilo dvaadvacet hráčů, což není mnoho! Ale má to své kouzlo. Přijíždějí přátelé z okolních klubů, aby si v klidné a přátelské atmosféře zahráli šachy.

Na dětském turnaji bylo 17 dětí. Většina z Nekoře.

Celkovým vítězem se stal nejstarší Michal Knizner z Nekoře, druhý Jan Pádivý ze Železných hor a třetí Ondřej Šípek z Nekoře.

Dále zmíním Alexe Břízu vítěze v Kategorii HD8. A překvapil i Matěj Motyčka v kategorii HD14. Oba z Nekoře.

Nejlepší dívka byla Ema Hrčková z Beskydské šachové školy.


Pro všechny děti byly připraveny věcné ceny. První tři v každé Kategorii obdrželi medaili diplom a sošku šneka. Sošku si mohl odnést každý účastník turnaje! Někteří pravidelní účastníci, mě informovali, že už mají doma sbírku.

Závěrem se sešli všichni Nekořští šachisté a jejich hosté, aby se jednalo o následující sezoně. Po delší diskusi jsme se rozhodli, využít volných míst ve vyšší soutěži družstev v Krajském přeboru 2 a přihlásit se. Protože jsme vloni skončili na posledních místech krajské soutěže, budeme se muset spoléhat pouze na administrativní postup. Tzn., že budeme přijati, pouze pokud nebude mít zájem hrát soutěž jiné družstvo umístěné před námi.


TJ Sokol Nekoř 
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky